Novica

Apolonija Simon v Generali galeriji z razstavo Globine vidnega

13. 06. 2023

V sredo, 14. junija 2023, ob 19.00, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na odprtju razstave olj na platnu z naslovom Globine vidnega akademske slikarke Apolonije Simon.

»Poletje v Generali galeriji bodo zaznamovale slike Apolonije Simon in njena platna z neskončnimi krajinami, ki se skrivajo za podobami na površju. Čarobni učinek barv in svetlobe nas vodi v globine, v svetove tišine in razmisleka, svet, ki se skriva pod površjem vidnega,« je pred odprtjem povedala kustosinja razstave Petra Bizilj Silva.

BROŠURA RAZSTAVE Brošura Apolonija Simon

Apolonija Simon (Brežice, 1967) je leta 1990 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorjih Jožetu Muhoviču in Andreju Jemcu. Pri slednjem je leta 1995 zaključila specializirani študij slikarstva in bila med letoma 1994 in 1997 pri njem tudi asistentka za risanje in slikanje. Že vrsto let poučuje risanje in slikanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo.

Imela je številne samostojne, skupinske in mednarodne razstave doma in po svetu. Za ustvarjanje je prejela različna priznanja in vrsto nagrad, med drugim študentsko Prešernovo nagrado leta 1998 in še vrsto domačih in tujih nagrad.

Živi in ustvarja v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!