Novica

Generali galerija vabi na odprtje razstave Barbare Kastelec in praznuje 10. obletnico

16. 04. 2024

Vljudno vabljeni na odprtje likovne razstave magistrice umetnosti, akademske slikarke Barbare Kastelec z naslovom Gobe, hrana bogov, ki bo v sredo, 17. aprila 2024, ob 19.00, v Generali galeriji (na Dunajski 63 v Ljubljani).

Generali galerija letos praznuje 10. obletnico delovanja. V jubilejnem letu bomo predstavili štiri vrhunske avtorje, na prvi letošnji razstavi pa bomo predstavili njena novejša in premierno tudi najnovejša dela. Živopisne, čudovite slike gob, rastlin (tudi zdravilnih ali strupenih), sadežev, semen in cvetov ter opic, ki se prehranjujejo z gobami, s svojo lepoto in opozarjajo na moč in čudežnost narave in hkrati še kako aktualna vprašanja o pomenu hrane in genskih posegih v rastline ter na podnebne spremembe, ki vedno bolj vplivajo na človeka in njegovo kakovost življenja.

»Morda bodo v prihodnosti prav zdravilne gobe s svojimi učinki rešitev za marsikatero bolezen, ali pa se bodo zaradi podnebnih sprememb obrnile proti človeški vrsti,« pravi umetnica, ki želi opozarjati gledalca na njihov obstoj in moč narave, pojasnjuje umetnica Barbara Kastelec, ki že od leta 2001 raziskuje tematiko hrane, predvsem doživljanja razmerij med vizualnim, spominom in okusom.

VEČ O RAZSTAVI NAJDETE TUKAJ.

VABLJENI TUDI K OGLEDU VIDEA.

 

BARBARA KASTELEC: GOBE, HRANA BOGOV

KJE? Generali galerija, Dunajska 63 Ljubljana.
KDAJ? Sreda, 17. april ob 19.00.

Pridružite se nam na odprtju prve letošnje razstave v Generali galeriji in prijetnem druženju!