Novica

Joni Zakonjšek v Generali Galeriji z novo razstavo vsepovsod drevesa

14. 04. 2021

V Generali galeriji od danes gostuje akademska slikarka Joni Zakonjšek z razstavo Vsepovsod drevesa. Slikarka tokrat razstavlja enajst del različnih formatov, ki odražajo podobe narave. »Njena narava je drhteča, rastoča, kipeča, krhka in razpadajoča, vse v enotnem krogu,« opisuje kustosinja galerije Petra Bizilj Silva.

Ob upoštevanju epidemioloških omejitev bo razstava na ogled v živo do 10. junija, sicer pa si jo ljubitelji umetnosti lahko ogledate v virtualni galeriji.

Likovna dela Joni Zakonjšek, zbrana na razstavi »Vsepovsod drevesa« so nastajala med leti 2018 in 2021. Njene podobe krajin, travnikov, dreves, vode …, ki jih ustvarja, so veličastne, tako po motiviki kot po formatu in naslikane s skoraj mikroskopsko natančnostjo.

Rdeča nit ustvarjanja Joni Zakonjšek je njen odnos do narave, vesolja in življenja samega – kot pove avtorica, so njena dela »del enotne, gosto prepletene preproge, njenega dosedanjega slikarstva in vsakdana. So izraz samoizpraševanja vedno sveže zastavljenih vprašanj.«

V preteklem letu so v Generali galeriji gostovale tri razstave, razstava »Vsepovsod drevesa« pa je prva letos. »Podobe narave in slikarkin edinstven pristop, ki odlikujejo razstavo Joni Zakonjšek, so prava izbira za vstop v našo novo galerijsko sezono. Sodobni slovenski slikarski prostor je bogatejši kot si pogosto mislimo in nam ponuja izjemno raznolike ustvarjalce, pristope in motive. V zavarovalnici Generali kontinuirano podpiramo kulturo, umetnost in sodobne slovenske umetnike. Joni Zakonjšek je izjemna ustvarjalka in veseli smo, da smo jo lahko vključili v letošnji program galerije,« je ob skorajšnjem odprtju izpostavil Matija Šenk, član uprave zavarovalnice Generali.

Več o razstavi:

Razstava bo ob upoštevanju epidemioloških omejitev na ogled od 14. aprila do 10. junija 2021.

Delovni čas Generali galerije: med delovniki od 8.00 do 18.00 ure.

Vljudno vabljeni!