Novica

Od doma si lahko ogledate čas Marije Antoinette in bratov Grimm

29. 10. 2020

Si želite sami ali z družino ogledati zanimivo razstavo kar od doma pred računalnikom ali na udobnem fotelju? Ta čas nam ravno to omogoča. V Generali galeriji gostuje vizualni umetnik in izvrsten fotograf Claudi Sovre z razstavo Prince of Pop / Fotografija + kostumografija. Razstavo si lahko virtualno ogledate na tej povezavi

https://bit.ly/35GNywU

Claudi Sovre je mlad umetnik, ki je samosvoj, razpoznaven in izviren. Pogumno hodi po svoji poti in si bliskovito utira mesto v umetniškem prostoru. Na njegovi razstavi avtorskih fotografij Princ popa so na ogled najvidnejša dela njegovega sedemletnega ustvarjalnega obdobja od leta 2013 do danes. Osrednja nit razstave se vije od antične zgodovine prek 18. in 19. stoletja, kjer se dotakne časa Marije Antoinette v ciklusu petih del z naslovom »Let Them Eat Cake« in bratov Grimm z zgodbo o Trnuljčici (»Sleeping Beauty«), do 20. stoletja ter vse do današnjih dni.

Zavarovalnica Generali preko svoje galerije podpira umetnost in predvsem sodobne slovenske umetnike. Svojo družbeno odgovornost izkazuje tudi z negovanjem likovne dediščine.
Bogata zbirka z več kot tisoč umetniškimi deli navdihuje z moderno likovno umetnostjo, ki jo dopolnjujejo tudi kiparska dela.

V sklopu Generalijeve galerije so bile v preteklosti obiskovalcem na ogled številne razstave, med drugim tudi:
– Pozabljene podobe moje Indije (avtor Arne Hodalič),
– Vse, kar je … Slike 2018–2019 (avtor Andrej Jemec),
– Pastirji – življenje, ki izginja (avtor Jošt Franko),
– Divji v srcu: poglej lisjaku v oči … (avtorji Aleksij Kobal, Silvester Plotajs Sicoe in Jurij Kalan).

Več o Generali galeriji in Sovretovi razstavi najdete na povezavi

https://www.generali-galerija.si/aktualna-razstava/prince-of-pop-fotografija-kostumografija/