Novica

Odprtje razstave skupine Irwin

14. 06. 2018

Včeraj, 13. junija 2018, je AS Galerija na ogled postavila dela skupine Irwin iz lastne umetniške zbirke in zbirke Matjaža Gantarja. Na razstavi, ki bo na ogled vse do 7. septembra, je predstavljenih devetnajst del iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, ki sicer krasijo pisarne, hodnike in sejne sobe družbe ter niso skrite v depojih, kakor je to običajno za večino del iz zbirk galerij in muzejev.

Nekatera dela iz zbirke Adriatic Slovenica so bila že razstavljena, in sicer na razstavi Neue Slowenische Kunst (NSK), naslovljeni Od Kapitala do kapitala, razstavi Moderne galerije, ki je potovala od Ljubljane do Moskve in Madrida (Conditions of Art – Ideology (Ideologija), 1985, Natura Morta (zbirka Was is Kunst), 1987, Odrti vol (Veliki voz), 1987, Mladinske delovne akcije, 1987, Elektrifikacija, 1988).

“S to razstavo želimo v AS Galeriji predstaviti vsa naša umetniška dela skupine Irwin na enem mestu in jih postaviti na ogled javnosti. Lahko bi rekli, da ta dela, katerih jedro sestavljajo slike, predstavljajo tudi ponos omenjene zbirke. S tovrstno razstavo želimo tudi promovirati zbirko Adriatica Slovenice in hkrati doseči večjo prepoznavnost kot podjetje, ki se zaveda pomena likovne umetnosti v družbenem prostoru”, je ob odprtju razstave povedal predsednik uprave Adriatica Slovenice Gabrijel Škof.

Fotogalerija (več tukaj)

Foto: Mediaspeed