Novica

Peter Uhan: Letno poročilo

11. 04. 2023

Fotografije Petra Uhana prvič na ogled v Generali galeriji

V Generali galeriji bodo 12. aprila odprli prvo letošnjo razstav. Ogledali si boste lahko dela odličnega fotografa Petra Uhana z naslovom Letno poročilo. Zanimiva razstava obsega enajst barvnih fotografskih del velikih formatov, ki na unikaten način predstavljajo enajstletno obdobje umetniške družine dveh (svobodnih) umetnikov Ivane Djilas in Boštjana Gombača z njunima otrokoma.

 

BROŠURA RAZSTAVE PETER UHAN

 

Razstava fotografij s skorajda »finančnim« naslovom Letno poročilo sega od leta 2012 do leta 2022. Vsaka izmed fotografij nam dovoli vstopiti v življenje družine z dvema otrokoma, ki se jim kasneje pridruži tudi mačja ljubljenka. Družinsko življenje nam prikaže na humoren način, fotografije visoko estetskih in do potankosti režiranih prizorov družinskega življenja pa se nanašajo na posebne dogodke, ki so zaznamovali minulo leto njihovega družinskega življenja. Prav zato naslov Letno poročilo. Prvi fotografiji leta 2012 je naslednje leto sledila nova in tako vsako leto, za zdaj pa nihče ne ve odgovora, koliko časa se bo projekt nadaljeval.

Fotograf Peter Uhan (rojen v Ljubljani leta 1977) je bil že v času šolanja na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani v sodelovanju s sodobniki, aktivnimi in profesionalnimi fotografi, kolegi in somišljeniki med ustanovitelji skupnega studia. Ob fotografiji se je ukvarjal še s filmom in z začetki oblikovanja spletnih vsebin. Uhan deluje kot profesionalni fotograf vso svojo kariero in redno dokumentira predstave gledališč SNG Drama Ljubljana in SNG Nova Gorica. Za svoje delo je prejel več domačih in mednarodnih nagrad in priznanj.

Ne izpustite izjemne priložnosti in se udeležite odprtja razstave v Generali galeriji v sredo, 12. aprila 2023, ob 19.00.              Vljudno vabljeni!