Novica

Spoznajte Lične Zablode Patrika Dvorščaka

17. 06. 2024

Vljudno vabljeni na odprtje likovne razstave akademskega slikarja z naslovom Lične zablode, ki bo v sredo, 19. junija 2024, ob 19.00, v Generali galeriji na Dunajski 63 v Ljubljani.

Generali galerija letos praznuje 10. obletnico delovanja, ki jo bomo obeležili s štirimi razstavami vrhunskih, tudi mladih umetnikov. Na drugi letošnji razstavi predstavljamo slike mladega akademskega slikarja Patrika Dvorščaka, pod naslovom Lične zablode, ki jih je ustvaril med letoma 2021 in 2024.

»Likovna dela Patrika Dvorščaka bogatijo kakovost klasičnega slikarstva,« pravi kustosinja Generali galerije Petra Bizilj Silva.

Človeško delovanje pogubno vpliva na ekosistem in življenje na tem planetu. Ne ogrožamo le narave, ampak celotno človeštvo. Disharmonija v današnji družbi je vidna v predstavljenih delih, slikar pa jo pojmuje kot obliko represije, ki ne dovoljuje, da bi živeli v harmoniji s seboj in drugimi. »S tem izgubljamo svoja načela in vrednote in, kar je najpomembnejše, izgubljamo občutek samozavedanja in pojmovanja drugega človeka,« pravi umetnik Patrik Dvorščak.

VEČ O RAZSTAVI NAJDETE TUKAJ.

 

PATRIK DVORŠČAK: LIČNE ZABLODE

KJE? Generali galerija, Dunajska 63 Ljubljana.
KDAJ? Sreda, 19. junij 2024, ob 19.00

Pridružite se nam na odprtju nove razstave v Generali galeriji in prijetnem druženju!