Novica

Tina Konec razstavlja Črno na belem v Generali galeriji

15. 09. 2023

Generali galerija vas vljudno vabi v sredo, 20. septembra 2023, ob 19.00, na odprtje razstave risb Črno na belem akademske slikarke Tine Konec.

Tina Konec pod naslovom Črno na belem predstavlja štiri serije risb z naslovi V megli (dela nastajajo od leta 2018 do danes), Orisi (2020/2021) in najnovejših Mangani (2023) ter Dualizem lepega (2023). Njene risbe odsevajo naravo, ki je vir neskončne inspiracije, pojasnjuje umetnica Tina Konec. Narava in naravno okolje sta tisto, kar bi po njenem prepričanju moralo biti spoštovano in cenjeno v vseh pogledih.

 

PREBERITE VEČ:

»Umetnica v svetu stalnega hitenja in tempa življenja poskuša doseči, da bi se gledalec za trenutek ustavil, se posvetil detajlu in občudoval brezčasno lepoto narave,« je pred odprtjem povedala kustosinja galerije Petra Bizilj Silva.

Tina Konec (Maribor, 1992) je leta 2015 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Zmagu Lenárdiču. Tam je leta 2019 tudi zaključila podiplomski študij slikarstva pod mentorstvom Tuga Šušnika in dr. Nadje Zgonik. Trenutno je vpisana na doktorski študij humanistike in družboslovja na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Za ustvarjanje je prejela različna priznanja in vrsto nagrad.

Razstava bo na ogled do petka, 1. decembra 2023. Za obiskovalce je galerija odprta med delovniki od 8. do 18. ure. Vse dosedanje razstave so na ogled tudi v virtualni galeriji.