Pretekla razstava

Franc Novinc: Harmonija barvne uglašenosti

23. 06. 2021

V Generali galeriji od danes gostuje uveljavljeni akademski slikar Franc Novinc z razstavo Harmonija barvne uglašenosti. Prejemnik letošnje nagrade Riharda Jakopiča za življenjsko delo in upokojeni redni profesor na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani predstavlja tudi svoja najnovejša dela.

Franc Novinc velja za enega najpomembnejših sodobnih likovnih umetnikov in izvrstnega slikarja z izjemnim opusom. Prejemnik letošnje nagrade Riharda Jakopiča za življenjsko delo na razstavi predstavlja izbor del od konca šestdesetih let prejšnjega stoletja do njegovih najnovejših, letošnjih slik, ki so predstavljene prvič.

Ob upoštevanju epidemioloških omejitev bo razstava na ogled v živo od 16. junija, ljubitelji slikarstva pa si lahko za prvi vtis ogledate tudi virtualno galerijo na spletni strani, kjer so na voljo tudi posnetki preteklih razstav.

»Razstava akademskega slikarja Franca Novinca v Generali galeriji je naš poklon umetnikovi izjemni ustvarjalnosti, brezčasnosti in izrazni moči, ki jo zaznamujeta motivika in duh domače krajine in ljudi. Naj povem, da je profesor Novinc med pripravo kronološkega izbora svojih slik in ustvarjanja novih del za novo razstavo ob številnih dosedanjih nagradah in priznanjih nedavno prejel nagrado Riharda Jakopiča za življenjsko delo. Ob prejemu nagrade mu iskreno čestitamo! Ponosni in veseli smo, da se si boste v Generali galeriji lahko ogledali njegova dela z začetka umetniške poti in njegove najnovejše slike, ki so na ogled prvič,« je pred odprtjem razstave izpostavil Matija Šenk, član uprave zavarovalnice Generali. »V zavarovalnici Generali podpiramo kulturo, umetnost in sodobne slovenske umetnike, saj smo prepričani, da je naša umetniška krajina izredno bogata, po drugi strani pa še vedno premalo prepoznavna. Epidemiji navkljub smo v minulem letu gostili tri, letos pa v Generali galeriji gostuje že druga razstava zapovrstjo,« dodaja Šenk.

Več o razstavi:

Razstava bo ob upoštevanju epidemioloških omejitev na ogled od 23. junija do 3. septembra 2021.

Delovni čas Generali galerije: med delovniki od 8.00 do 18.00 ure.

Vljudno vabljeni!