Pretekla razstava

Na vroči strani Alp gostuje v Generali galeriji

19. 01. 2022

Od 20. januarja 2022 si v Generali galeriji lahko ogledate gostujočo razstavo Na vroči strani Alp, ki jo je pripravila  Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj.

Razstava prikazuje posledice podnebnih sprememb, ki jih bomo občutili v Sloveniji, če ne bomo hitro in odločno zmanjšali izpustov toplogrednih plinov. Hkrati poudarja pomembno dejstvo, da se s hitrimi in ambicioznimi ukrepi takšni prihodnosti še vedno lahko izognemo.

Prav zato smo razstavi Na vroči strani Alp odprli vrata Generali galerije, saj želimo, da bi se posledic globalnega segrevanja zavedalo čim več ljudi, inštitucij in odločevalcev, ki bodo podprli spremembe in ukrepali za zmanjšanje globalnega segrevanja.

Strokovnjaki poudarjajo, da bi morali še pred sredino stoletja postati podnebno nevtralna družba, da bi lahko preprečili najbolj nevarne posledice podnebnih sprememb. Razstava Umanotere osvešča in opozarja na različne vidike ravnanja z okoljem ter ugotovitve strokovnjakov povezuje s širšo javnostjo, ki lahko zahteva in podpre spremembe za ohranitev planeta.

Razstava bo ob upoštevanju epidemioloških omejitev (pogoj PCT) na ogled od 20. januarja do 31. marca 2022.

 

Več o razstavi:

Na-vroči-strani-Alp_Umanotera-2.pdf

 

Delovni čas Generali galerije: med delovniki od 8.00 do 18.00 ure.

 

Vljudno vabljeni!