Pretekla razstava

Nagrajenci skupine OHO

08. 01. 2018

Razstava nagrajencev skupine OHO je namenjena mladim vizualnim umetnicam in umetnikom, ki ustvarjajo v vizualnih medijih slikarstva, kiparstva, fotografije, instalacij, performansa in novih medijev.
Jubilejno, deseto nagrado sta letos prejela Lenka Đorojevič in Matej Stupica, ki razstavljata v AS Galeriji.

Lenka Đorojević (1982) je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Trebinju v Bosni in Hercegovini, dodatno pa se je izobraževala na Mednarodni poletni akademiji v Salzburgu. Leta 2013 je magistrirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. S samostojnimi ali skupinskimi projekti, intervencijami in razstavami sodeluje doma in v tujini. Je soustanoviteljica Društva za zvočno in vizualno umetnost OFFTIR.

Matej Stupica (1987) je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, v Ljubljani. Je intermedijski ustvarjalec, ki deluje na področju vizualne umetnosti in večmedijskih instalacij. Kot ilustrator redno objavlja v sobotni prilogi časopisa Dnevnik, Objektiv. Za delo na vizualnem področju je leta 2008 prejel Nagrado ALUO za posebne umetniške dosežke, leta 2011 pa študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo. Sodeloval je na več skupinskih in samostojnih razstavah.

Razstava je bila na ogled od 2. julija do 30. avgusta 2015.

Vstop v virtualno galerijo