Pretekla razstava

Tina Konec: črno na belem

15. 09. 2023

Mlada umetnica Tina Konec se v Generali galeriji predstavlja s samostojno razstavo z naslovom Črno na belem. Slike za razstavo so nastajale med letoma 2018 in 2023. Oblikovala jih je v štiri serije z naslovi: V megli (dela nastajajo od leta 2018 do danes), Orisi (2020/2021) in najnovejši, letošnji, Mangani ter Dualizem lepega (2023). Kljub temu, da so risbe predstavljene po serijah, pravi, da se njeno delo razvija kot kontinuirana celota. Serije nadgrajuje, lahko tudi dopolnjuje in povezuje. Združene še bolj poudarijo vsebino, ki jo želi predstaviti. Tudi na razstavi v Generali galeriji se več risarskih serij medsebojno dopolnjuje.

»Sporočila slik Tine Konec so še kako aktualna, saj govorijo o človekovem odnosu do narave. Sprašuje se, kako lahko s svojo umetnostjo spremeni oziroma pomaga pri procesu osveščanja in si želi, da bi gledalca spodbudila k razmisleku o pomenu narave za človeka ter odnosu do nje,« poudarja Petra Bizilj Silva, kustosinja razstave.

B I O G R A F I J A

Tina Konec se je rodila 5. julija 1992 v Mariboru. Leta 2015 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Zmagu Lenárdiču. Na isti ustanovi je leta 2019 zaključila podiplomski študij slikarstva pod mentorstvom Tuga Šušnika in dr. Nadje Zgonik. Leta 2019 je za svoje delo prejela študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo.

 

VABLJENI TUDI K OGLEDU VIDEA.
VEČ O RAZSTAVI NAJDETE TUKAJ.